13.12.2023 09:53
EsJt Alkeisharrasteryhmät (talvikausi)

Vinkkejä ensimmäiseen luistelukertaan

1. Tule ajoissa jäähallille 

Ensimmäisellä luistelukerralla kannattaa tulla hyvissä ajoin (15-30 minuuttia) ennen luistelutunnin alkua

2. Asiointi luistelukoulupäivystyksessä

Ensimmäisellä kerralla kaikki luistelijat ilmoittautuvat ensin luistelupäivystyksessä. Asiointi sujuu joutuisasti, kun kaikki ovat ilmoittautuneet jo hyvissä ajoin myClubin kautta. Pieni jono saattaa silti muodostua päivystykseen.

Jokainen luistelija saa päivystyksestä nimilapun ja muuta materiaalia. Nimilappu kiinnitetään hakaneulalla rintaan ennen jäälle menoa.

Päivystys on paikalla parilla ensimmäisellä kerralla kauden alkaessa. 

3. Valmistautuminen jäälle menoon

Luistelijat laittavat luistimet jalkaansa ja muutenkin valmistautuvat jäälle menoon luistelijoille osoitetuissa pukukopeissa. Tilanahtauden takia lapsen kanssa koppiin voi tulla vain yksi aikuinen, ei rattaita tai sisaruksia.

4. Tunnin alkaessa reippaasti jäälle

Ohjaajat hakevat luistelijat pukukopeista ja avustavat lapsia jäälle menossa. Luistinsuojat kannattaa pitää luistimissa jäänlaidalle asti. Jäällepääsyssä avustavat ohjaajat apuohjaajineen.

5. Aloitus keskeltä jäätä

Luistelutunnin alkaessa kaikki luistelijat kerääntyvät ensin jään keskelle. Tunti etenee sitten ohjattuna.

6. Pienryhmien muodostus

Ensimmäisen tunnin aikana muodostetaan mahdolliset pienryhmät, jos luistelijoita on tunnilla paljon. Ryhmiä saatetaan muokata vielä muutamilla seuraavilla luistelukerroilla ja lapsen kehittyessä kauden aikana ryhmä saattaa vaihtua. Tavoitteena on löytää joka lapselle sopivantasoinen pienryhmä, jossa on kiva harjoitella.

7. Vanhemmat voivat seurata katsomosta

Vanhemmat voivat seurata tuntia Warrior Areenan yläsillalta tai Tapiolassa katsomosta. Jäälle vanhemmat eivät saa mennä kengillä eikä luistimet jalassakaan. Myös kaukalon laidalla seisoskelu on kiellettyä, jotta lapsi pystyisi keskittymään oman ryhmänsä toimintaan eikä vanhempansa seuraamiseen.

8. Tunnin jälkeen poistutaan jäältä

Tunnin lopussa ohjaajat ja apuohjaajat auttavat lapsia poistumaan jäältä koppiin, jonne vanhempi tulee lasta vastaan.

9. Kotiin odottamaan seuraavaa luistelukoulukertaa